Štafeta, ktorá vás roztancuje

Nájdi v sebe víťaza. To je heslo, ktoré sa nesie tohtoročným bratislavským maratónom, na ktorý sa mnohí z nás pripravujú. Každý v sebe hľadáme víťaza, a to nie len na pretekoch, ale vždy, keď sa odhodlávame zaviazať tenisky.  Každý z nás má svoj príbeh. Dnes, 4 týždne pred maratónom spúšťame predstavenie príbehov žien, ktoré sa stali ambasádorkami tohtoročného ČSOB Bratislava maratónu. Prvou z nich je veselá štafeta oficiálnych tanečníc Dary Rolins - Dara Force.

DaraForce – to je skupina 5tich dievčat, ktoré sú dvornými tanečníčkami Dary Rolins.  Neuveriteľných 10 rokov môžete niektoré z nich vidieť v Dariných klipoch, koncertoch, či na pódiách rôznych podujatí. Aj keď ich spoločnou vášňou je tanec, 4 z nich rozhodli sa prekonať samé seba, obuť bežecké tenisky a odbehnúť polmaratónsku štafetu. Prečítajte si, čo motivovalo známe tanečnice Ľubku, Mirku, Niku a Vandu vymeniť tanečný parket za bežeckú dráhu.

Tanečnice a beh – aký mate vzťah? Je to láska alebo nenávisť?

DaraForce:Každá z nás to má s behom trošku inak. Niektoré z nás behávajú vo svojom voľnom čase a beh vnímajú ako relax. A niektoré z nás majú beh zapamätaný ako tú hroznú disciplínu, ktorou nás trápili na hodinách telocviku v škole. Takže na to, že sme v tanci vždy všetky vzájomne zosynchronizované, vo vzťahu k behu to už tak jednohlasné nie je :)))
Preto sa nedá jednoznačne povedať že máme k behu konkrétny vzťah - tak ako to máme s tancom, čo je naša osudová láska J
Beh však práve aktuálne spoznávame bližšie na SHEruns tréningoch a zistili sme, že má niekoľko skvelých benefitov. Prekonávame svoje limity a kondične sa z tréningu na tréning zlepšujeme, sme na čerstvom vzduchu a spolu s ostatnými babami sa nám fakt behá lepšie! Je tam vždy dobrá nálada. Po tréningu príde ten zaslúžený dobrý pocit a samozrejme endorfíny J

dara force obrazokjpg

Prečo ste sa rozhodli s babami zabehnúť polmaratónsku  štafetu na ČSOB Bratislava Maratóne?

DaraForce:Radi skúšame nové veci a riadime sa heslom: “Výzvy treba prijímať”. Tanec je naša spoločná závislosť, no láka nás pohyb v tých najrôznejších podobách. Vzájomne sa inšpirujeme k skúšaniu nových aktivít – napríklad už dávnejšie nás Darča celkom úspešne „namotala“ na jogu. K behu má od nás asi najbližšie Nika a príležitosť byť ambasádorkami štafety BAM nás namotivovala prekonať samé seba a spoločne natrénovať na čo najlepší výsledok. Prijali sme výzvu skúsiť niečo úplne nové a sami sme zvedavé, kam nás to dovedie JZároveň sme z tanca vytrénované pracovať tímovo, takže nám je štafeta spomedzi iných disciplín aj prirodzene najbližšia a najsympatickejšia. Jednoducho spolu sa nám hýbe najlepšie a každá výzva sa zdoláva ľahšie. 

Čo by ste odkázali nováčikom, ktorí možno váhajú, či začať s behaním

DaraForce:Ak sa nevieš odhodlať sám, vezmi kamoša, obujte si tenisky a skúste spolu namiesto vysedávania na kávičkách a pivku len tak vybehnúť na čerstvý vzduch - jar je na to ideálne obdobie!Je fajn, že k tomu vlastne nič drahé nepotrebuješ (my napríklad nemáme ani hodinky), a máš úplnu slobodu akým smerom, akou rýchlosťou a ako ďaleko sa vyberieš.
A samozrejme, ak sa chceš nechať odborne viesť, pridaj sa do bežeckého klubu - SHEruns ak si žena, alebo pridaj sa na tréningy s Bratislava Marathon team, ktoré sú pre všetkých. Tam ťa naučia správnu techniku, získaš bežeckých parťákov a uvidíš, ako sa budeš z týždňa na týždeň zlepšovať.