Behajú aj mamy, aj dcéry a aj vnučky

Na tohtoročnom dm ženskom behu je novinkou špeciálna disciplína v rámci 4km vzdialenosti - beh dvojíc tvorený mamami a dcérami. Aktuálne je do tejto disciplíny zapojených 120 dvojíc, čo je naozaj veľké číslo. Veľmi sa tešíme, že veľa prihlásených je aj z nášho klubu SHEruns. Aj ked súťažia len dvojice, máme medzi našimi SHErunskami aj trojicu - babka Miriam Ondriášová, dcéra Simona Frisová a vnučka Nikolka :) Prečítajte si ich príbeh.

babka dcera vnucka 2jpg

"Behala si dnes?" 

Toto sa u nas stala najväčšia otázka v poslednom čase. V podstate beháme celá rodina. Do nedávna len ja a sestra Nicol so svojimi deťmi, mama sa zúčastňovala len Nordic Walking disciplíny na ženskom behu v Rakúsku. Ja som chodievala 10km a občas som si zabehla aj v zahraničí.

Najvýraznejší zlom ale nastal vtedy, ked sme sa všetky tri zapísali na ČSOB maratón v Bratislave. Myslím, že sme tam štartovali v skoro všetkých kategóriách. Sestra prišla behať polmaratón, ja som zabehla polmaratónsku štafetu, Nicol detský beh a mama senior run. Práve toto bolo super, že otvorili kategóriu aj pre seniorov. Tu nás mam všetkých prekvapila - dobehla do cieľa v takom čase, že sme ju ani nestihli prísť čakať do cieľa :) Hádam toto jej dodalo odvahu a adrenalín a začala sa behaniu venovať viac a dokonca sme už spolu odbehli aj dm Family run v Karlových Varoch.
babka dcera vnucka 1jpg

Po ČSOB Bratislava Maratóne som za mamou prišla s myšlienkou, či sa ku mne nepridá na tréningy SHEruns. Minulý rok som bola iba na niektorých, a veľmi sa mi páčil tento koncept a veľmi príjemní ľudia, ktorí akceptujú všetkých. Tu nezáleží na tom, koľko a ako rýchlo odbehneš, dôležité je mať radosť z tohto pohybu a užívať si beh. To sa nám veľmi páči.

S mamou poctivo trénujeme aj cez týžden. Sledujeme naše behy cez aplikáciu a vzájomne sa povzbudzujeme. Nikolka samozrejme trénuje s nami. Ju zatiaľ najviac motivujú sesternica s bratrancom - ktorí sú veľkí športovci, ako aj medajle, ktoré po dobehnutí dostane.

babka dcera vnucka 3jpg