KULINÁRIUM - Vegan Čoko BROWNIE

IMG-5259jpgVEGAN ČOKO BROWNIE

Ingrediencie:

500 g fialových zemiakov

360 g DM BIO jablková dreň

100 g DM BIO horká čokoláda

150 g špaldovej múky

10 ks datlí

30 g kakaa

1 ČL kokosového oleja

2 ČL kypriaceho prášku

3 PL javorového sirupu

1 KL Vanilka bourbon

100 ml vody

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť.

  2. Medzi tým si datle zalejeme 100 ml horúcej vody a necháme 10 minút odstáť.

  3. Keď zemiaky zmäknú odstavíme ich a precedíme. Potom k nim pridáme zmäknuté ďatle aj s vodou. Všetko spolu rozmixujeme.

  4. Do hrnca si dáme vodu a keď zovrie nad parou si rozpustíme kokosový olej s DM BIO horkou čokoládou. Do zemiakovej zmesi pridáme 4 PL DM BIO jablkovej drene a rozpustenú čokoládu.

  5. Vo väčšej mise si zmiešame všetky suché ingrediencie: múku, kakao, kypriaci prášok a vanilku bourbon.

  6. Do suchých ingrediencií pridáme zemiakovú zmes a ochutíme javorovým sirupom. Pred pečením si rúru predhrejeme na 175°C.

  7. Do formy (22x22cm) si dáme papier na pečenie a okraje natrieme kokosovým olejom.

  8. Cesto si vylejeme do formy a pečieme cca 45 minút. Pred vybratím cesta z rúry otestujte pichnutím vidličkou alebo špajdlou do cesta. Ak ju vytiahnete a je čistá brownie je hotové.