Podpor behom dobrú vec

Na Slovensku ročne umrie na rakovinu prsníka 300 žien celkom zbytočne. Pomôcť môže včasný záchyt ochorenia v štádiu, kedy je spravidla liečiteľné. S cieľom podporiť znalosť o tejto problematike medzi ženami vzniklo aj toto bežecké podujatie - Beh pre zdravé prsia. Príď si zabehať 23.júna 2018 medzi 10:00 a 14:00 na Partizánsku lúku a svojimi 5timi kilometrami prispej na dobrú vec.

ORGANIZAČNÉ INFO
  • Príď 23.6.2018 na Železnú studničku do areálu Partizánskej lúky a kedykoľvek medzi 10:00 a 14:00 zabehni 5 a viac kilometrov.
  • Štartovné je formou dobrovolného príspevku a uhradiť ho môžeš priamo na mieste
  • Štartovať sa bude priebežne, ako budú účastníci prichádzať, a to pod štartovným oblúkom
  • Trať, kadiaľ budeš bežať  si môžeš vybrať sama, alebo ti organizátorky poradia. Podmienkou je odbehnúť minimálne 5km.
  • Po zabehnutí je potrebné organizátorom ukázať na hodinkách, alebo mobilnej aplikácii, že si trasu odbehla a následne budeš zaradená do tomboly o hodnotné ceny
V cieli ťa okrem občerstvenia budú čakaťž aj info stánky združení ako sú Amazonky, Ružová stužka, či Europadonna, ktoré ti s ochotou poradia, ako sa starať o svoje zdravie (a hlavne o zdravie prsníkov) a vysvetlia ti dôležitosť prevencie.

Všetky info o podujatí nájdeš na Facebooku: 
https://www.facebook.com/events/1808096456159212/permalink/1818727891762735/

Vítaní su všetci - ženy, muži, deti, turisti, nordic walkeri, či psíčkari.

O VČASNEJ DIAGNOSTIKE

Na Slovensku ročne umrie na rakovinu prsníka 300 žien celkom zbytočne.

Pomôcť môže včasný záchyt ochorenia v štádiu, kedy je spravidla liečiteľné. Umožňuje to mamografické vyšetrenie, ktoré je pre niektoré ženy neopodstatneným strašiakom. Mamografia je jediná diagnostická metóda, ktorá dokáže odhaliť rakovinu prsníka v štádiu, kedy je veľká šanca ju úspešne vyliečiť. Návšteva lekára môže zachrániť život, no mnohé ženy od pravidelných návštev gynekológa odrádzajú mýty o škodlivosti mamografu. Nie je dôvod im veriť viac ako skúseným lekárom.

OZ Amazonky a Ružová stužka v spolupráci so Snowball Communicationsorganizujú osvetový projekt zameraný na podporu prevencie a včasného záchytu rakoviny prsníka mamografickým vyšetrením.

Ak ste už na mamografii boli, príďte nám o tom povedať. Na Behu pre zdravé prsia vyhľadajte stánok #Jasomužbola, čaká tam na Vás prekvapenie.

Všetko čo potrebujete vedieť o mamografickom vyšetrení sa dozviete aj na stránke http://www.mamograf.sk.

beh pre zdrave prsiajpg