Pozvánka na nedeľné behy od Matúša

 Tréningy sa konajú pravidelne každú nedeľu. A prečo vlastne v nedeľu? Lebo je tu najväčšia pravdepodobnosť, že každý z vás má voľno od pracovných povinnostií a škoda to nevyužiť práve na dlhý beh na, ktorý  je počas pracovného týždňa  z časového hľadiska náročný. 

'

Miesto: Najčastejšia lokalita behov bude na Železnej Studničke, ale niekedy určite vybehneme aj z mesta. Napríklad Bratislavské mosty, do Petržalky, Rakúska.. Miesto vieme pokojne upraviť aj podľa dohody aby nedošlo k rutinnému behaniu v jednej lokalite Bratislavy.


Objem nedeľných dlhých behov nie je vždy stabilný, ale neustále informujeme vopred koľko sa bude presne behať. Vždy beháme, resp. budeme behať od 12-20km. Vzhľadom k tomu, že prevažná väčšina bežcov sa pripravuje na polmaratón, ale to neznamená, že maratónci nemôžu ostať behať o niečo dlhšie, ale 80% tréningu sa im pôjde príjemnejšie a psychicky ľahšie s nami.

 

Čas: Časovo sa snažíme stretávať o 9:00 doobeda aby ste začali deň skoro a najlepšie ako sa len dá a to pohybom. Po odbehaní budete plní elanu a môžete sa naplno venovať rodine, alebo využiť voľný čas iným spôsobom s myšlienkou v hlave, že už mám odbehané.


Tempo: Behávame tempo od 5:30-6:00, nie sú primárne určené skupiny rýchlejšie, alebo  pomalšie, ale keď sa k nám pridá na dlhý beh niektorí z trénerov tak vieme skupinky operatívne prispôsobiť. Vôbec sa toho netreba báť, už len z toho dôvodu, že sa snažíme behať trasu, kde bežíme prvú polovicu jedným smerom a druhú polovicu tým istým smerom späť. Nikto sa nestratí a ani nemá ako zablúdiť.


Prečo sme pre vás vybrali práve nedeľné dlhé behy?

Ako som spomínal, počas týždňa vzhľadom na čas a psychickú pohodu odbehnete viac menej bez problémov do 10km, resp. 1hodinu behu. Dlhé behy sa behajú pri  vyššom objeme kilometrov teda aj z časového hľadiska je to náročnejšie na psychiku a jeden zo zámerov je pomôcť Vám po tej psychickej stránke (že v tom nie ste sami), motivácia behať v skupine, kde spoznávate nových ľudí. Keď sa zíde  skvelá partia ľudí, tak  to predsa len ubieha veľmi rýchlo a hlava nemusí trpieť monotónnosťou dlhého behu, ktorý je v tréningovom procese bežca veľmi dôležitý a nevyhnutný, tak prečo si ho nespríjemniť s partiou ľudí, ktorí majú rovnaké sny a ciele ako práve TY!