Tuky, ktoré by sme všetky mali chcieť :)

Ach tie Omega 3 mastné kyseliny – určite ste všetky už veľa krát počuli, že sú veľmi zdravé a že ich treba telu dopriať. Ale prečo? V čom sú take výnimočné? Potrebujem ich aj ja - bežkyňa?

Omega 3 mastné kyseliny – ako to už ich názov naznačuje, patria do skupiny tukov, ktoré sú však pre náš organizmus prospešné a zdravé. Regulujú totiž hladinu tukov v krvi (čím predchádzajú riziku srdcovo-cievnych chorôb), sú nevyhnutné pre dopravu kyslíka z červených krviniek do svalového tkaniva (čím zabezpečuju prekrvenie našich svalov a tým pádom vplývajú na lepší výkon) a keďže ide o tuky, tak plnia aj funkciu primárneho zdroja energie pre naše svaly :)

Omega 3 mastné kyseliny si však naše telo nevie vyrobiť same. Aj preto je potrebné ich dopĺňať v strave, alebo vo výživových doplnkoch. Určite si spomínate z detstva na rybí tuk. Z iných potravín, ktoré sú bohaté na tento typ potravín, spomenieme ľanové semiačka, vlašské orechy, chia semiačka, rôzne druhy rastlinných olejov, avokádo, či olivy.

IMG_2553jpg

Výživový doplnok Flax Omega 3 od Avita

Vo FLAX OMEGA 3 sú bohato zastúpené najmä omega 3 nenasýtené mastné kyseliny (NEMK) z ľanového oleja, ale v optimálnom pomere k nim sú tu aj nenasýtené mastné kyseliny typu omega 6 a omega 9. Produkt súčasne obsahuje aj vitamín E, ktorý má silné antioxidačné účinky, takže chráni nenasýtené mastné kyseliny pred znehodnotením.

IMG_2565jpg

Prečo by som ako bežkyňa mala tento výživový doplnok užívať? 

  • pretože nenasýtené mastné kyseliny regulujú hladké svalové a autonómne reflexy
  • pretože nenasýtené mastné kyseliny sú nevyhnutné pre dopravu kyslíku z červených krviniek do telesného tkaniva
  • pretože nenasýtené mastné kyseliny plnia úlohu primárneho zdroja energie pre svaly
  • pretože chcem byť krásna zvonku a zdravá zvnútra :)  ( NÁŠ TIP: toboľku je možné popučiť a olej primiešať do krému alebo šampónu)

 

V čom je FLAX OMEGA 3 výnimočný?

Výrobok obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktorých priaznivé účinky sú všeobecne známe, avšak dôležitý je ich vyvážený pomer (medzi omega 3,6,9), ktorý zosilňuje ich antioxidačný efekt. Prítomný vitamín E (vitamín krásy) chráni tieto kyseliny pred oxidáciou. Výrobok je bez obsahu sóje, cukru, umelých farbív, chemických látok, NON GMO, vhodný i pre vegánov. Vyznačuje sa vysokou kvalitou surovín a ich šetrným spracovaním. Denná dávka je 1 toboľka (výrobok vám vystačí na 3 mesiace, keďže obsahuje 90 toboliek).

Ak si chcete výrobok objednať, klikajte na stránku značky AVITA: https://avita.sk/40-omega-3-mastne-kyseliny

 VYHRAJTE NA NAŠOM INSTAGRAME

Ako sme vám avizovali, v spolupráci so značkou Avita máme pre vás pripravené súťaže o ich jedinečné produkty. Sledujte náš Instagram @SHERUNSSLOVAKIA, aktuálne tam prebieha prvá - o balenie produktu FLAX OMEGA 3, ktorý môžu vyhrať až 3 z vás :)

IMG_2602jpg