Zimná bežecká príprava so SHERUNS

Zimná príprava SHEruns na jarnú bežeckú sezónu bude pozostávať z dvoch tréningových častí:

  • z klasických SHEruns ŠTVRTKOVÝCH TRÉNINGOV, kde sú dievčatá rozdelené do skupín podľa svojich bežeckých schopností a cieľov
  • z účasti na prípravných pretekoch ZIMNEJ SÉRIE, kde si odbehnú tempové behy vo vzdialenosti buď 5km, alebo 10km. Výkony dievčat zaznamenáme do SHEruns tabuliek s názvom SHEruns ZIMNÁ LIGA a na konci prípravy opäť vyhodnotíme a odmeníme najlepšie výkony a najvýraznejšie posuny

Zimna priprava3png

ŠTVRTKOVÉ TRÉNINGY:

SHEruns zimná príprava štartuje vo štvrtok,  8.11.2018 a bude pozostavať z 20 štvrtkových tréningov (počas Vianoc prestávka 27/12 a 3/1), na ktorých budeme trénovať v skupinách podľa bežeckej výkonnosti a stanoveného cieľa. Dievčatá dostanú opäť SHEruns kartičku, kde budeme zaznačovať účasť na tréningoch, a dievčatá za účasť aj motivovať rôznymi cenami. Novinkou tohto roka je, že je potrebné sa na tréning zahlásiť ONLINE na našej webovej stránke. Tréningy sú opäť ZADARMO, pridať sa môže ktokoľvek. Tréningy prebiehajú vonku, stretávame sa v Sport Kids Academy Eurovea (prvé poschodie v budove ako sú kiná). Tam si môžte odložiť veci, ako aj v prípade záujmu nakúpiť SHEruns oblečenie :)

Tréningové skupiny: 

1)   ZAČIATOČNÍČKY A PRVÝCH 10KM -  POD VEDENÍM SHERUNS

V začiatočníčkach sa nám nahlásili 2 úrovne dievčat:

  • tie čo s behaním chcú len začať a je potrebné ich od začiatku rozbehať. Vedenie skupiny – Peťa Pukalovičová
  • dievčatá, ktoré majú sen zabehnúť prvých 10km, ale doteraz súvisle odbehli len kratšie vzdialenosti. Vedenie skupiny - Miška Janigová a Jane Kutliková

Tréningy v skupine budú prebiehať spoločným rozklusom, spoločnou rozcvičkou a bežeckou abecedou. Následne sa rozdelíme a tréning prebehne separátne pre začiatočníčky a separátne pre dievčatá na 10km. Začiatočnícka skupina bude zameraná na budovanie vytrvalostného základu s cieľom dopracovať sa k súvislému behu vo vzdialenosti aspoň 5km. Tréning pre dievčatá na 10km bude pozostávať z kombinácie fartlekových behov, súvislých behov a intervalových tréningov, s cieľom dievčatá natrénovať na 10km trať. 

2)   PRVÝ POLMARATÓN A POLMARATÓN POD 2 HODINY – POD VEDENÍM TOMÁŠA KUBEKA

Do skupiny sú zaradené dámy, ktorých snom je po prvý krát odbehnúť polmaratón, a ich aktuálna výkonnosť na 10km je v tempe okolo 6minút na kilometer. Patria sem dievčatá, ktoré nemajú ambíciu bežať rýchlo, ale cieľ je polmaratón dobehnúť, prípadne ho zabehnúť pod 2 hodiny. Tréningy sú pod vedením Tomáša, a budú pozostávať z rozklusu, rozcvičky a hlavnej časti, zameranej na rozvoj bežeckej kondície. Okrem tréningu vo štvrtok dievčatá dostanú odporučenie na individuálny tréning počas víkendu. 

3)   10KM POD 50 MINÚT A POLMARATÓN POD 1 HODINU A 50 MINÚT – POD VEDENÍM ONDRA KUBA

Do tejto skupiny sú zaradené všetky dievčatá s ambíciou odbehnúť 10km pod 50minút a všetky tie, ktoré chcú bežať rýchly polmaratón. Skupina je spojená z dôvodu, že schopnosť zabehnúť 10km pod 50min je východiskovým predpokladom pre zabehnutie rýchleho polmaratónu. Skupinu vedie Ondrej Kubo, tréningy budú zamerané na rýchlostné cvičenia a budú pozostávať z rozklusu, rozcvičky, bežeckej abecedy a hlavnej časti. Okrem štvrtkového tréningu pod vedení trénera dievčatá dostanú odporučenie na individuálny tréning počas víkendu.

SHERUNS ZIMNÁ LIGA

Súčasťou tréningu sú aj tempové behy, ktoré je najlepšie si odbehať na „cvičných“ pretekoch ZIMNEJ SÉRIE, ktoré aj počas tejto zimy organizuje Bratislava Marathon Team. Ide o sériu pretekov počas zimného obdobia na 5km a 10km trati, ktoré sa budú konať v nasledovných termínoch (viac info o Zimnej sérii nájdete tu: http://bratislavamarathon.com/web/csob-zimna-seria/):

·      8.12.2018 – DÚBRAVKA

·      12.01.2019 – ŽELEZNÁ STUDNIČKA

·      09.02.2019 – PETRŽALKA

·      09.03.2019 - EUROVEA

V rámci týchto pretekov budeme v našom klube evidovať SHERUNS ZIMNÚ LIGU, na konci ktorej vyhodnotíme najlepšie výkony a zlepšenia. Ako členky SHEruns klubu, pri registrácii na všetky 4 preteky zimnej série dostanete zvýhodnené štartovné 4 štarty za cenu 3 = 36EUR. V prípade záujmu sa prosím zaregistrujte TU a my vám na mail pošleme zľavový kód, s ktorým sa môžte registrovať priamo na stránke organizátora. Na všetky 4 preteky naraz je potrebné sa zaregistrovať na stránke organizátora najneskôr do 30.11.2018.

zimna seriajpg