Cviky podľa Janyho

Čaute, iste väčšina z vás má ešte v pamäti náš špeciálny SHEruns tréning, kde sme toho veľa nenabehali, ale potrápili sme vďaka Janymu Landlovi trochu iné svalové partie. Tréning s Janym sa nám natoľko páčil, že sme vymysleli spôsob ako cvičiť s Janym, aj keď Janyho zrovna pri sebe nemáte :)

Téme, prečo by sme ako bežkyne mali dbať aj na zpevnenie nášho svalového aparátu, sme sa venovali v našom článku "Nie len behať, ale aj cvičiť". Pokiaľ máme dobre vybudované svalstvo nie len na nohách, ale aj v oblasti trupu (core), naša stabilita je vyššia a tým pádom prenos záťaže na dolné končatiny je nižší. Vďaka cvičeniu si tak zabezpečíme zosilnenie šliach a väzov, ktoré chránia kĺby a sú tak prevenciou voči zraneniu.

IMG_4284jpg

Čo, ako a koľko teda máme cvičiť?

Toto bola - aspoň v mojom prípade, večná otázka. Aj preto sme sa ju snažili raz a navždy rozlúsknuť a spýtali sme sa priamo odborníka - Janyho Landla, ktorý prijal ponuku a stal sa našim SHEruns coachom v oblasti kompenzačných cvičení.

IMG_5108JPG

S Janym sme pre vás pripravili sériu 3 videí s cvikmi, ktoré sú zamerané na posilnenie tých partií, ktoré my - bežkyne potrebujeme. Prvé video obsahuje sériu 5 cvikov, ktoré sú zamerané na posilnenie dolných končatín. Druhé video zasa obsahuje cviky na brušné svaly a tretie na precvičenie celého tela. Jany odporúča každý jeden cvik precvičiť minimálne v 20tich opakovaniach s tým, že odcvičte celú sériu aspoň tri krát.

Videá postupne zverejníme na našom Instagrame - ak nás ešte nefollowuješ, tak daj nám follow - https://www.instagram.com/sherunsslovakia/ 

Videjka vždy zverejníme najskôr v našich Instastories, a následne ich uložíme - do Highlightov.

Príjemné cvičenie želáme :)


IMG_5110jpg