Dokázať nemožné - z Košíc do Bratislavy za 11 dní

Dnes večer o 19:00 dobehne na námestie v Eurovea k soche M.R.Štefánika svoj 500km dlhý, 11 -dňový beh silná a odvážna Slovenska Lenka Vácvalová. Je členkou českého Týmu Odvahy, spoločenstva charitatívnych bežcov, ktorí pomáhajú onkologicky chorým deťom. Kedže bude dobiehať presne v čase začiatku nášho SHEruns tréningu, prídeme ju na námestie privítať a vyjadriť svoj obdiv aj my :)

Inšpirujúci beh z Košíc do Bratislavy za 11 dní, ktorý nie je o rekorde ani o naháňaní času. Zážitky, motivácia a ochota pomôcť sú hlavné atribúty, ktoré hnali Lenku Vacvalovú vpred! Od 29.5.2018 do 7.6.2018 ju bolo možné stretnúť v uliciach Slovenska a podporiť ju DOKÁZAŤ NEMOŽNÉ! Zabehnúť 500km! Myšlienkou behu je odvaha nebáť sa výziev, uskutočniť svoje sny a inšpirovať ľudí, aby svoj život stavali na zážitkoch, ktoré im môže priniesť napríklad beh, alebo cestovanie.

Lenka je členkou TÝMU ODVAHY – spoločenstva charitatívnych bežcov. Fanúšikovia a priaznivci tejto výzvy si môžu ňou odbehnuté kilometre „adoptovať“ za ľubovoľnú čiastku a tým pomôcť onkologicky chorým deťom. Peniaze z adoptovaných kilometrov totiž poputujú priamo na Bátor Tábor, ktorý poskytuje vážne chorým deťom a ich rodinám zážitok, ktorý zmení ich život, dodá im silu a energiu potrebnú na uzdravenie. A vďaka dobrovoľným darom úplne zadarmo. Cieľom je vyzbierať 500-1000eur. Viac o tejto iniciatíve sa dočítate tu: http://tymodvahy.cz/event?kid=29

Screen Shot 2018-06-07 at 105036png

TRASA

Trasa bežeckej výzvy Z východu na západ – (va)CVAL Slovenskom začína pri Spievajúcej fontáne na Hlavnej ulici v Košiciach. Táto jedinečná zvonkohra nachádzajúca sa medzi Dómom sv. Alžbety a Štátnym divadlom patrí k dominantám metropole východu. Pokračuje okolo sústavy vodných diel Ružín na rieke Hornád, až do najkrajšieho mesta na Spiši, zapísaného do zoznamu UNESCO, do Levoče. Ďalej sa ťahá popod dominantu a pýchou Slovenskej republiky, popod Tatry. Z podtatranských oblastí je dlhé kilometre behu vidieť panorámu prekrásnych slovenských veľhôr. Horskú výhľady vystrieda výhľad na najväčšiu vodnú nádrž na Slovensku - Liptovskú Maru. Okolo vodnej plochy o rozlohe 27 km2 vedie úsek z Liptovského Mikuláša do Martina. Z Liptova sa ďalej pokračuje cez malebné oravské dedinky do Žilny a popod Strážovské vrchy do Trenčína. Výhľad na Trenčiansky hrad vystrieda hrad Beckov,.a poslednou zastávkou pred Bratislavou je Modra- známe centrum Malokarpatského vinárstva. Pokiaľ všetko dobre dopadne, výzva bude zakončená v Bratislave, na námestí v Eurovea, pri soche M.R.Štefánika.

Screen Shot 2018-06-07 at 104955png

PLÁN:

1. deň: Košice – Kysak 25km

2. deň: Kysak – Levoča 49km

3. deň: Levoča -Štrba 49 km

4. deň: Štrba - Liptovský Mikuláš (L. Sielnica) 61 km

5. deň: Liptovský Mikuláš - Martin (Krpeľany) 43 km

6. deň: Martin - Žilina 48 km

7. deň: Žilina - Púchov 47 km

8. deň: Púchov - Trenčín 40 km

9. deň: Trenčín - Vrbové 48 km

10. deň: Vrbové - Modra 55 km

11. deň: Modra - Bratislava 32 km

Hlavným partnerom Lenkinej výzvy je Samsung a projekt #behamsGear.

Screen Shot 2018-06-07 at 104928png