KULINÁRIUM - Vegan Čoko BROWNIE
VEGAN ČOKO BROWNIE
Ingrediencie:
500 g fialových zemiakov
360 g DM BIO jablková dreň
100 g DM BIO horká čokoláda
150 g špaldovej múky
10 ks datlí
30 g kakaa
1 ČL kokosového oleja
2 ČL kypriaceho prášku
3 PL javorového sirupu
1 KL Vanilka bourbon
100 ml vody
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť.
Medzi tým si datle zalejeme 100 ml horúcej vody a necháme 10 minút odstáť.
Keď zemiaky zmäknú odstavíme ich a precedíme. Potom k nim pridáme zmäknuté ďatle aj s vodou. Všetko spolu rozmixujeme.
Do hrnca si dáme vodu a keď zovrie nad parou si rozpustíme kokosový olej s DM BIO horkou čokoládou. Do zemiakovej zmesi pridáme 4 PL DM BIO jablkovej drene a rozpustenú čokoládu.
Vo väčšej mise si zmiešame všetky suché ingrediencie: múku, kakao, kypriaci prášok a vanilku bourbon.
Do suchých ingrediencií pridáme zemiakovú zmes a ochutíme javorovým sirupom. Pred pečením si rúru predhrejeme na 175°C.
Do formy (22x22cm) si dáme papier na pečenie a okraje natrieme kokosovým olejom.
Cesto si vylejeme do formy a pečieme cca 45 minút. Pred vybratím cesta z rúry otestujte pichnutím vidličkou alebo špajdlou do cesta. Ak ju vytiahnete a je čistá brownie je hotové.