KULINARIUM
Krémová polievka z fialových zemiakov
Ingrediencie:
430 g fialových zemiakov
700 ml vody
200 ml DM BIO sójového krému na varenie
1 strúčik cesnaku
4 vetvičky tymianu
½ citróna
soľ
čierne korenie
tekvicovo – orechový olej
Postup:
1. Zemiaky si ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť do 700ml vody.
2. Ošúpeme cesnak a pridáme do hrnca s vodou a zemiakmi. Spolu varíme až kým zemiaky
nezmäknú (cca 25minút).
3. Keď sú zemiaky mäkké odstavíme hrniec z ohňa a všetko spolu priamo v hrnci do hladka
rozmixujeme.
4. Zmes dáme opäť variť a za stáleho miešania pridáme DM BIO sójový krém.
5. Odšťavíme polku citróna a vylejeme do zmesi.
6. Z vetvičiek tymianu otrháme lístky a pridáme do polievky.
7. Ochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti a keď sa polievka dostane do varu, môžeme
odstaviť.
8. Zemiakový krém môžeme servírovať s tekvicovo – orechovým olejom, ktorý dodá polievke
ľahkosť a príjemne vyladí chuť.
Ingrediencie:
430 g fialových zemiakov
700 ml vody
200 ml DM BIO sójového krému na varenie
1 strúčik cesnaku
4 vetvičky tymianu
½ citróna
soľ
čierne korenie
tekvicovo – orechový olej
Postup:
1. Zemiaky si ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť do 700ml vody.
2. Ošúpeme cesnak a pridáme do hrnca s vodou a zemiakmi. Spolu varíme až kým zemiaky
nezmäknú (cca 25minút).
3. Keď sú zemiaky mäkké odstavíme hrniec z ohňa a všetko spolu priamo v hrnci do hladka
rozmixujeme.
4. Zmes dáme opäť variť a za stáleho miešania pridáme DM BIO sójový krém.
5. Odšťavíme polku citróna a vylejeme do zmesi.
6. Z vetvičiek tymianu otrháme lístky a pridáme do polievky.
7. Ochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti a keď sa polievka dostane do varu, môžeme
odstaviť.
8. Zemiakový krém môžeme servírovať s tekvicovo – orechovým olejom, ktorý dodá polievke
ľahkosť a príjemne vyladí chuť.