Nebežíme za seba, ale za náš team

4 skúsené bežkyne a jeden cieľ – odbehnúť spoločne maratónsku štafetu. Aj keď každá z nich už má za sebou aj dlhšie trate, tentokrát sa rozhodli nenaháňať svoje osobné rekordy. Spojili svoje sily aby podporili seba navzájom, užili si spoločný adrenalín, vymenili skúsenosti a tak spoločne odbehli celý maratón.

Maratónska štafeta zložená z Mirky Blahušiakovej, Katky Brojovej, Katky Hronskej a Katky Sárincovej reprezentuje farby ženského bežeckého klubu SHEruns, ktorého súčasťou sú od roku 2016. Nápad vytvoriť štafetu a spoločne sa pokúsiť dosiahnuť spoločný cieľ vyšiel spontánne od jej samotných účastníčok. „ Iné je bežať sama za seba, iné, keď od tvojho výkonu závisí výsledok celej štafety. Teším sa, že pobežím za klub, ktorý mi veľa dal po bežeckej, ale aj osobnej stránke, ale najmä kde som spoznala veľa úžasných žien, ktoré teraz patria medzi moje veľmi dobré kamarátky,” hovorí Mirka Blahušiaková.

Ambasadorky2jpg

Dve silné dvojky sa spojili do ešte silnejšej štvorky 

Nie je náhoda, že SHEruns štafetu tvoria 2 silné kamarátske dvojice. Katka Sárincová a Katka Brojová bývali susedky a poznajú sa niekoľko rokov.  Mirka Blahušiaková a Katka Hronská sa zasa spoznali ako správne mamičky – na detskom ihrisku. Ich spoločnú vášeň pre beh odhalil až dm ženský beh, kde sa v cieli stretli a rozhodli sa behať spoločne. „Začali sme trénovať v SHEruns. Tu som sa zoznámila s Katkou S. a Katkou B., kde sme ako správne baby okrem trénovania „pokecali“ aj o bežných starostiach a radostiach,” hovorí Katka Hronská. 

Na tréningy až z Považskej Bystrice

Katka Brojová aktuálne býva v Považskej Bystrici, avšak za pracovnými projektami dochádza do Bratislavy. „Svoje cesty do BA si vždy plánujem tak, aby som nevynechala ani jeden SHEruns tréning. Všetko sa dá, keď sa chceJ“, hovorí Katka.  Behanie ju veľmi baví, a ako sa sama priznala, už za školských čias sa dohadovala s telocvikárkou, aby ju nechala celú hodinu behať, aby vybila svoju nahromadenú energiu.  “Mojim snom je raz zabehnúť maratón. A takto si ho splním aspoň štvrtinkovo”, dodáva Katka. 

Vyčistiť si hlavu 

Katka Sárincová začala s behom pred pár rokmi s cieľom len tak si vyvetrať hlavu po náročnom dni v práci. Avšak ako sama hovorí, je tvor spoločenský a preto sa pridala aj na tréningy SHEruns. „ SheRuns bola presne tá skupinka, ktorej som vyčlenila v kalendári štvrtkové večery. A zrazu som zistila, že endorfínky spájajú a že #spolusanambehalepsie a #spolusanamkecalepsie J“. 

ambasadorky1jpg

Beh je najlepší pre mamičky 

Mirka Blahušiaková a Katka Hronská sú dôkazom toho, že behať sa dá začať aj počas materskej dovolenky. Obe svorne potvrdzujú, že je to pre mamičky najdostupnejší šport – „obujete tenisky, zresetujete hlavu a rýchlo späť k rodine“. Beh si ich tak podmanil, že sa rozhodli prihlásiť na dm ženský beh, a odvtedy behávajú spolu, pravidelne chodia na SHEruns tréningy a odbehli už viacero pretekov v super tempe. „Tento rok sme na našej bežeckej ceste chceli vyskúšať trochu iné preteky. Nebežať len za seba, ale za tím, za nás a za naše spoločné odtrénované kilometre,” hovorí Katka Hronská. “Uvedomujem si, že je to iný pocit bežať tak, že od môjho výkonu závisí výsledok celej štafety. Už teraz sa teším na spoločný adrenalín, vzájomnú podporu a celkovú atmosféru,” dodáva Mirka Blahušiaková, ktorej súkromným snom je v štafete si aj zlepšiť o pár sekúnd čas na 10km.  

Držíme dievčatám silno palce!

Ambasador3jpg