SHEruns podporuje Beh pre zdravé prsia

V nedeľu 20. júna sa uskutoční už štvrtý ročník Behu pre zdravé prsia - benefičná akcia, ktorá upozorňuje na ochorenie prsníka a význam preventívnych vyšetrení. A SHEruns tam nebude chýbať ani tento rok!

O čo ide?

Ide o charitatívnu akciu, kde nezáleží na tom, koľko kilometrov nabeháte, aký budete mať výsledný čas, alebo či dobehnete ako prvý. Podstatná je vaša účasť, ktorou podporíte vybrané neziskové organizácie. Úlohou podujatia je najmä osveta a šírenie podstatných informácií o rakovine prsníka a prevencii.

Môžeš behať reálne, aj virtuálne

Štvrtý ročník behu bude kombinovaný. V nedeľu 20. 6. 2021 sa bežci spolu stretnú na Železnej studničke, v tento deň sa symbolicky odštartuje aj virtuálny bežecký týždeň a zapojiť sa tak opäť budú môcť ľudia z celého Slovenska.

Príď si zabehať so SHEruns a vyhraj buffku

V nedeľu, 20. júna nebudú na Železnej studničke chýbať ani SHErunsky. Spoločne s nami si môžeš prísť zabehať a podporiť túto myšlienku o 10:00 - stretneme sa pod štartovným oblúkom. A aby sme vás motivovali, pripravili sme si pre vás spolu s organizátorkami SÚŤAŽ o krásne oficiálne buffky podujatia, ktorých majiteľky vyžrebujeme spomedzi všetkých dievčat, ktoré sa zúčastnia charitatívneho podujatia Beh pre zdravé prsia reálne alebo virtuálne a pri registrácii na podujatie uvedú klub SHEruns. Registrovať sa na podujatie môžeš priamo na tomto linku.

 0D456BB8-91A5-4DA6-A4BF-5B67E59E0FC1JPG

Hlavná myšlienka je osveta
 
Organizátorky behu chcú poukázať na dôležtosť prevencie rakoviny prsníka, ktorá je najčastejšou onkologickou diagnózou u žien. Na Slovensku je ročne diagnostikovaných okolo tri- až štyritisíc žien s touto chorobou v rôznych štádiách. Prevenciou a včasnou diagnostikou vieme zachrániť mnohé ľudské životy. O týchto témach treba rozprávať, aj keď sú ťažké a nepríjemné. Je treba ženy najmä povzbudiť k samovyšetreniu, pravidelným prehliadkam, zdravému životnému štýlu a pohybu.
 
Je Beh pre zdravé prsia určený iba pre ženy-bežkyne?
Do tejto charitatívnej akcie sa každoročne zapájajú nielen bežci, ale aj chodci, nordic-wakleri či turisti. Zúčastniť sa môžu všetky vekové kategórie a nezáleží ani na pohlaví. Aj keď ženy tvoria na tomto podujatí majoritu - predsa len, nabáda k tomu aj samotná téma – vítaní su aj muži. Dôležitý je každý jeden účastník, ktorý akciu podporí.
 
Kde sa dozvedieť viac?
Sledujte podujatie na facebookovej či instagramovej stránke @behprezdraveprsia, tam sa dozviete všetky podrobnosti.


IMG_9924jpg