Hodinky Samsung Gear Sport očami testujúcich SHErunsiek

Počas našej letnej prípravy na jesenný dm ženský beh sme nadviazali spoluprácu so spoločnosťou Samsung, ktorá nám okrem iného dala k dispozícii na testovanie svoje najmodernejšie funkčné športové hodinky Samsung Gear Sport. Testovanie prebieha na týždennej báze, vždy vo dvojiciach, kde úlohou dievčat je hodinky používať a nabehať s nimi čo najviac kilometrov. Aktuálne máme za sebou prvý mesiac testovania - aké sú prvé odozvy?

Výber dvojíc do testovania prebieha vždy vo štvrtok, na našich SHEruns tréningoch, kde zo všetkých, ktoré prejavia záujem o testovanie, vyžrebujeme šťastnú dvojicu. Tá okrem hodiniek a úlohy nabehať čo najviac km získa aj značkové SHEruns and Samsung tričko, pre ešte lepšiu motiváciu. Testovanie trvá počas celej prípravy na dm ženský beh s tým, že na konci testovania odmeníme jednu bežkyňu, ktorá vo svojom týždni nabehala čo najviac km a okrem toho ešte vyžrebujeme jednu zo všetkých testujúcich, ktorá hodinky získa tiež. Do súťaže sa môže zapojiť kedykoľvek ktorákoľvek z vás - stačí len prísť na tréning :)

 Aktuálne máme za sebou prvé týždne testovania a s nimi aj prvé odozvy na funkčnosť hodiniek.

SHERUNS_GEAR_WALLPOST_V1_magiopng

Mirka Blahušiaková

Keďže sa v týchto dňoch obzerám po nových bežeckých hodinkách, potešila som sa možnosti otestovať športové hodinky Samsung Gear v rámci našich SHEruns tréningov. Hodinky majú veľmi pekný dizajn, jednoduché a rýchle ovládanie, oceňujem dotykový displej a otočnú lunetu. Veľmi sa mi páči aj meranie tepu na zápästí, pretože túto funkciu moje súčasné hodinky nemajú a hlásenie po každom odbehnutom km. Po každom behu je možnosť prezrieť si podrobný prehľad nabehaných km, času, priemerného tempa, tepov (ktoré sú rozložené percentuálne v rámci jednotlivých zón – maximálna, vysoká a stredná), odbehnutých krokov, poschodí, spálených kalórií, kadencie a pod. a porovnať tieto hodnoty s predchádzajúcimi behmi. Hodinky je možné okrem behu použiť aj na cyklistiku, plávanie a chôdzu.
Mirka Blahusiakovapng


Za nevýhodu považujem zhasínanie displeja počas tréningu – vždy, keď som si chcela skontrolovať tepy, resp. tempo, tak som musela otočiť lunetou. Hodinky ponúkajú aj ďalšie doplnkové funkcie, možnosť spárovania s PC, prehrávanie hudby, pripomienkovač, budík, výškomer a barometer, sledovanie počasia a pod., ktoré som ani všetky nestihla využiť. Zatiaľ som spokojná a určite by som hodinky odporučila.

 Barborka Králová

Hodinky Samsung Gear som získala pár dní pred odchodom do školy v prírode s mojimi žiakmi a nevedela som či sa tešiť alebo báť.S hodinkami som začala behať s menšou obavou či zvládnem ich ovládanie ale musím uznať, že ich používanie bolo veľmi intuitívne a jednoduché. Na druhej ruke som mala aj svoje športové hodinky s heslom dôveruj ale preveruj - rozdiel bol ale minimálny. GPS signál sa načítaval trošku dlhšie, čo mohlo súvisieť aj s tým, že hodinky neboli pripojené na mobil. Na druhej strane som s nimi bola behať aj na Táloch počas školy v prírode s mojimi žiakmi a signál bol naozaj dobrý. Hodiny sú vizuálne pekné a aj na ženskej ruke pôsobia fajn. Za mňa môžem len odporúčať.

Barbora Kralovajpg

Zuzka Hargašová

Príležitosť otestovať hodinky Samsung Gear Sport ma silno motivovala častejšie behať. Bola som si s nimi zabehať každý deň, a počas týchto dní som nabehala viac kilometrov, ako väčšinou zabehnem za celý mesiac :)

Zuzkajpg

Páči sa mi, že hodinky majú moderný design, jednoducho sa ovládajú a že vibráciou ma upozorňovali na každý odbehnutý kilometer. Keďže mám veľmi úzke zápästie, veľmi som ocenila, že bol k dipozícii remienok v dvoch dĺžkach – po prvom behu som vymenila pôvodný remienok za ten kratší a hodinky mi už necestovali hore-dole po ruke :)

Potešilo ma aj to, že som vďaka Samsung Gear Sport mohla po prvý krát vyskúšať hodinky so snímačom tepovej frekvencie priamo na zápästí. Jediným mínusom bolo veľmi dlhé čakanie na načítanie GPS pre každým behom – cca 5 až 8 minút. Je však pravdou, že som hodiny nepárovala s mobilnou aplikáciou – čo pri väčšine iných hodiniek vždy pomôže.

Na základe mojej týždňovej skúsenosti s hodinkami by som ich určite odporučila :)

Janka Stahlová

Keď som vyhrala testovanie, bála som sa, či to zvládnem, lebo som technický antitalent. Ale zobrala som to ako výzvu :)  Ako prvý som vyskúšala krokomer, a to hneď na ďalší deň z práce domov. Po každom kilometri mi to hodinky avizovali. Po skončení aktivity som si pozrela denník, je veľmi prehľadný. Cez víkend som testovala meranie behu. Ovládanie bolo jednoduché - pomocou otočnej lunety a dotykovej obrazovky. V nedeľu som bola na preteku – Rakúskom behu žien a hodinky som otestovala priamo na mieste činu. Na moje prekvapenie, časová odchýlka od oficiálnej časomiery bola len 0,01s.

Jankajpg

Hodinky sa mi páčia aj svojim dizajnovým vyhotovením v netradičnej modrej farbe. Nakoľko som len hobby bežkyňa a nemám rada komplikované veci, tieto hodinky sa mi veľmi páčili, aj keď som nestihla vyskúmať všetko, čo hodinky poskytujú. Ďakujem za takúto možnosť.

Veronika Kassovičová

Musím sa priznať, že odkedy testujem hodinky Samsung Gear Sport, tak ma motivujú behať každý deň - doteraz som behávala maximálne 2-3 krát do týždňa. Keďže ja osobne nie som nejaký "Smart Guru", veľmi oceňujem ich jednoduché a ľahké ovládanie, ktoré som zvládla hneď  aj bez návodu. Koliesko pre rýchle ovládanie je tiež veľmi dobrá vecička. No a v neposlednom rade oceňujem ich krásny dizajn – dokonca v mojej obľúbenej modrej farbe. Určite aj prepojenie s mobilom a možnosť púšťať si z nich hudbu je tiež cool.
Veronikajpg

 

O hodinkách Samsung Gear Sport priamo od Samsungu

Gear Sport sú štýlové a zároveň praktické inteligentné hodinky s kruhovým ciferníkom s minimalistickým okrajom vybavené 1,2-palcovým Super AMOLED displejom a zdokonaleným užívateľským rozhraním, ktoré umožňuje jednoduchšie sledovať potrebné informácie aj v priebehu pohybu. S hodinkami Gear Sport môžu užívatelia teraz pracovať na dosiahnutí stanovených cieľov týkajúcich sa zdravia a športu a môžu dostávať upozornenia týkajúce sa výživového režimu a odporúčaných fyzických aktivít, aj keď sú offline.

Hodinky sú konštruované s odolnosťou spĺňajúcou vojenské požiadavky a dokážu odolávať mnohým typom prostredia. Vďaka svojmu elegantnému a ergonomickému tvaru, ktorý je možné doplniť širokou škálou farebných jednoducho vymeniteľných remienkov so štandardnou šírkou 20 mm, sú hodinky Gear Sport ideálne pre každú príležitosť, takže ich môžete bez problémov nosiť v posilňovni aj počas večernej zábavy s priateľmi. Gear Sport sú k dispozícii v modrej a čiernej farbe.

 hodiny modrejpg


Nové funkcie hodiniek 

Odolnosť voči vode a plavecké funkcie:
  • Ideálny spoločník pre plávanie – od plaveckého tréningu s meraním času až po hranie sa v bazéne – tieto zariadenia sú certifikované ako vodeodolné až do tlaku 5 atm. Gear Sport obsahujú najnovšiu aplikáciu pre plavecký tréning Speedo On od firmy Speedo, takže vám umožňujú jednoducho sledovať hlavné merané hodnoty, ako je počet preplávaných bazénov, čas na jednu dĺžku bazéna, typ temp a mnohé ďalšie. 
Monitorovanie tepovej frekvencie:
Prémiové partnerstvá:
  • Svoje každodenné aktivity môžete doplniť a obohatiť taktiež vďaka partnerstvu so spoločnosťami Under Armour a Spotify. Hodinky spolupracujú s fitnes aplikáciami spoločností Under Armour vrátane aplikácií Under Amour Record™, MyFitnessPal®, MapMyRun® a Endomondo™ určených pre sledovanie fyzickej činnosti,  ponúkajú aj funkcie týkajúce sa výživy, spánku a sledovania fitnes – tieto aplikácie poskytujú používateľom holistický obraz o ich zdraví a kondícii.
  • Aplikácia Spotify s podporou offline režimu vám umožňuje počúvať hudbu online aj offline, a to dokonca aj keď u seba práve nemáte smartfón, takže si svoje obľúbené skladby môžete vychutnať skutočne kdekoľvek.

Automatické rozpoznanie fyzickej aktivity:
  • Funkcia pre automatické rozpoznanie fyzickej aktivity, ktorú Gear Sport podporujú, načúva pohybom vášho tela a dokáže rozpoznať nasledujúce typy fyzickej činnosti: chôdza, beh, jazda na bicykli a dynamické aktivity zahŕňajúce rôzne činnosti od tanca až po basketbal. 


hodiny ciernejpg