Poď bežať Wings for Life

Nasledujúcu nedeľu, 5.5.2019 o 13:00 odštartuje ďalší ročník charitatívneho bežeckého podujatia - Wings for Life. Výťažok zo štartovného ide na podporu výskumu poranenia miechy. Na Slovensku sa môžeš tohto behu zúčastniť prostredníctvom série podujatí s názvom APP RUN, jeden z nich bude aj v Bratislave. 

Preteky, kde každý príde do cieľa!

Ako sa píše na stránke www.wingsforlife.com, Wings for Life World Run je globálne charitatívne podujatie, ktoré má unikátny a zábavný formát. Je to celosvetový beh, kde všetci naraz vyštartujú a naháňa ich cieľová čiara. Každý rok sa v oficiálnych lokalitách po celom svete koná Wings for Life World Run. Všetci vyštartujú v tom istom momente, 13:00 nášho času. Či je noc alebo deň, či prší alebo svieti slnko, bežíš spolu s celým svetom. Na konci dňa sa tvoje meno objaví aj na štartovacej listine!

Screenshot 2019-04-28 at 222856png








Wings for Life World Run je perfektný pre každého, pretože každý si nastavuje vlastný cieľ a nebeží sa za vzdialenou cieľovou čiarou. Miesto toho, cieľová čiara dobieha teba. Pol hodiny po tom, čo odštartuje beh, pohyblivá cieľová čiara, Catcher Car, vyráža a začína dobiehať bežcov, až kým nedobehne posledného na trati. 

Čo je to APP run?

Aktuálne na Slovensku nie je ani jedna oficiálna lokalita Wings for life, avšak v rôznych mestách sa organizujú tzv. APP RUNY - organizované behy s aplikáciou Wings for life. Na to, aby ste sa mohli zúčastniť APP RUNU, je potrebné sa zaregistrovať TU  a stiahnuť si do mobilu aplikáciu. Vďaka nej ťa bude naháňať virtuálne Catcher Car presne tak, ako všetkých bežcov na celom svete. 

V Bratislave sa bude konať na okruhu Kuchajda - atletický štadión Pasienky (futbalový štadión klubu Inter). Štartuje sa o 13:00 a štartovné je 15 EUR. Súčasťou štartovného je aj tričko - treba sa však registrovať čím skôr, pretože je ich obmedzený počet - aktuálne ich zostáva už len 50!


tricko wingsjpg


Pridaj sa do teamu SHEruns

V rámci Wings for life môžeš bežať aj za konkrétny team. Po registrácii je možné zakliknúť možnosť "Pridať sa do teamu". A ako by to bolo, že by sme v rámci SHEruns nemali vytvorený team? Aktuálne je nás 10 :) Ak sa teda rozhodneš v nedeľu bežať, klikni na tento link a budeš v našom teame aj ty:
https://teams.wingsforlifeworldrun.com/sk/en/35df599a1aa111e9aee70aa5b20af9ce#/joinTeam
Screenshot 2019-04-28 at 215939png

Každý jeden cent ide na výskum poranení miechy.

Keď si súčasťou behu Wings for Life World Run, vieš, že tvoj beh má zmysel. 100% všetkých príspevkov ide na výskum poranení miechy - projekty a klinické výskumy v rôznych krajinách na celom svete. Nezisková organizácia Wings for Life Spinal Cord Research Foundation je hnacím motorom a Red Bull zastrešuje všetky administratívne poplatky spojené s podujatím.



Screenshot 2019-04-28 at 222830png