Ironladies - alebo prečo je železo super

Okrem prenosu kyslíka spočíva funkcia železa v ľudskom tele aj v tvorbe niektorých enzýmov, tvorbe energie či detoxikácii voľných radikálov. Má vplyv aj na podporu imunitného systému či regulácii telesnej teploty a pomáha tiež pri boji s nespavosťou. 

Blue Iron1png

Ak nám železo v organizme chýba, prejaví sa to nedostatočnou tvorbou hemoglobínu a červených krviniek, čo spôsobuje zníženie množstva kyslíka, ktorý sa dostáva do buniek. Príznakmi tohto stavu sú strata fyzickej výkonnosti, dýchavičnosť, celková vyčerpanosť, búšenie srdca, strata chuti do jedla, bledosť a sklon k infekciám. 

Na železo si musíme dávať pozor najmä my - ženy

Medzi skupiny ľudí, ktoré sú najviac ohrozené nedostatkom železa patria tehotné a dojčiace ženy, deti vo fáze rastu, športovci podávajúci náročné fyzické výkony, ženy so silným menštruačným krvácaním či ľudia stravujúci sa podľa diét s nedostatočne pestrou stravou.

BI2png

Chronický nedostatok železa môže viesť až k anémii - chudokrvnosti, kedy je potrebné železo dopĺňať na dennej báze. S problémom anémie sa stretlo aj viacero z nás - bežkýň. Ak vás táto téma zaujíma, prečitajte si príbeh Mirky Blahušiakovej, ktorá má síce diagnostifikovanú anémiu, avšak vďaka pravidelnému užívaniu Blue Iron železa od Avity môže naďalej s nami trénovať a posúvať sa ďalej.

Blue Iron od Avity

Ak máte problémy s nedostatkom železa, či už z dôvodu obmedzení v stravovaní alebo z dôvodu nejakého ochorenia alebo len jednoducho potrebujete doplniť energiu napr. pred alebo po tréningu, určite vyskúšajte Blue Iron. Blue Iron obsahuje železo, ktoré prispieva k zníženiu únavy a vyčerpania. Ide o mikrokapsulovú formu železa, ľahko sa vstrebáva. Je vhodný  pre tehotné ženy i deti, vegetariánov a vegánov a aj pre diabetikov. Kúpiť si ho môžete TU.

ÚČINOK BLUE IRON

  • vitamín E chráni bunky pred oxidačným stresom
  • vitamín C zvyšuje vstrebávanie železa
  • zinok je dôležitý pre imunitný systém a fyzický rast
  • vitamín B12 hrá zásadnú úlohu pri normálnom fungovaní nervovej sústavy
  • kyselina listová je dôležitá najmä počas tehotenstva
  • biotín hrá úlohu v normálnom bunkovom metabolizme

BI cucoriedkyjpg

Každá fľaška obsahuje dve hrste ručne zbieraných severských čučoriedok. Blue Iron má len veľmi mierne interakcie s liekmi a inými výživovými doplnkami, NEZAŤAŽUJE ŽALÚDOK A VÝBORNE CHUTÍ! Na rozdiel od mnohých iných doplnkov s obsahom železa sa Blue Iron môže užívať s jedlom a mliečnymi výrobkami.

Darček na SHEruns tréningoch

Vďaka spolupráci so značkou Avita môžeme viaceré z vás obdarovať týmto super produktom. Blue Iron je totiž súčasťou balíčka, ktorý získa prvých 20 dievčat, ktoré absolvujú s nami 10 tréningov počas letnej prípravy.


IMG_7981jpg