Jesenná ROGA je tu

Príďte si s nami zabehať a zajógovať na obľúbené podujatie ROGA beh+joga, ktoré organizuje náš bežecký klub SHEruns spolu so známou joga inštruktorkou Adrikou Seidler. ROGA podujatie sa uskutoční v nedeľu, 14. októbra od 9:30 v Horskom parku - behať budeme vonku v krásnej prírode a cvičiť v Domčeku Horský park. Akcia sa bude konať za každého počasia, príspevok je 5 EUR cez online registráciu na http://sheruns.sk/store/product/roga-14102018-beh-yoga, alebo 7 EUR na mieste.

ROGA je séria športových podujatí, ktoré spájajú dva úplne odlišné svety. Svet harmónie so svetom intenzity. Svet pokoja so svetom aktivity. Svet jogy so svetom behania. Aj napriek tomu však tieto dva svety tvoria harmonický pár, ktorý sa navzájom dopĺňa. A to je dôvod, prečo sa teší čoraz väčšej popularite.
 

ROGA photo 2jpg

ROGA prináša jedinečný prístup k celotelovému cvičeniu, tým že kombinuje beh, jogu, fitness prvky a rovnováhu tela a mysle, čím dáva každému kúsku vášho tela tréning. Cvičenie na ROGA podujatiach sa skladá z dvoch fáz: prvá je bežecká časť, ktorá je zameraná na správnu bežeckú techniku. Druhá - jogová časť v sebe zahŕňa sériu cvičení, ktoré sú zamerané na budovanie vnútornej sily a vytrvalosti. ROGA tak môže pomôcť bežcom v prevencii pred zraneniami a zároveň im napomáha bežať efektívnejšie. Dychové cvičenia napomáhajú k udržaniu čistej mysle počas behu, zatiaľ čo pohybové cvičenia (ASANY) sú špeciálne navrhnuté pre bežcov zo  zameraním na vnútornú stabilitu (CORE cvičenia), silu a vytrvalosť.

 sheruns-FB-IG-template 3jpg

Prečo jóga priťahuje čoraz viac bežcov? 

Mnoho bežcov využíva jogu na to, aby ich dostala do rovnováhy. Aj keď sú to dve odlišné pohybové aktivity, spolu tvoria harmonický pár sily a flexibility. Beh dá telu bežca naozaj zabrať. Bežec zažíva príliš veľa intenzívnej záťaže, čo má za následok skracovanie svalov , alebo ich tuhnutie. Nakoľko stuhnutý sval je tvrdý a nepoddajný, môže v tele vyvolať rôzne nepríjemnosti,  zranenia , alebo spôsobovať bolesť. Joga môže v tomto prípade pôsobiť ako regenerácia.

Kým pri behu vnímame povrchovo naše svaly , v joge ich vnímame viac do hĺbky. Silou a pružnosťou svalov predchádzame úrazom. Preto bežci môžu použiť jogu na vybalansovanie, či zvýšenie rozsahu pohybu svalov. Takisto môžu jogou trénovať aj svoju myseľ , ktorá má veľkú rolu práve pri dlhých behoch.

ROGA photo 7jpg

Kto stojí za podujatiami ROGA?

Bežeckú časť ROGA podujatí už dlhodobo zabezpečuje ženský bežecký klub SHEruns spolu s vybranými bežeckými trénermi. Tak ako na pravidelných štvrtkových tréningoch SHEruns, bežecká časť  vrámci ROGA dňa je venovaná precvičeniu správnej bežeckej techniky a jej využitie v praxi. Klub funguje pod heslom “Spolu sa nám behá lepšie” od roku 2013 a počas týchto rokov sa mu podarilo motivovať a zlepšiť bežeckú trénovanosť stovkám žien z Bratislavy a okolia.

adriana-seidlerjpg

Jógové cvičenia sú pod vedením známej joga inštruktorky Adriany Seidler.  Ako certifikovaná inštruktorka v POWERJOGA AKADÉMII SLOVENSKO sa zapája a sama organizuje rôzne jogové podujatia, medzi inými aj ROGU. Svoje vzdelanie a skúsenosti nadobudnuté dlhoročnou praxou, ako aj na rôznych zahraničných, ale aj tuzemských jogových pobytoch a workshopoch odovzdáva nielen svojim inštruktorom, ale aj stovkám cvičencov, ktorí denne navštevujú jej centrum.


ROGA photo 8jpg