Kattiva - duo blogeriek, ktoré si zamilovali beh

Na štart tohtoročného dm ženského behu sa postaví aj krásna Katka Jakeš a Ivka Gáborík, blogerky a zakladateľky značky Kattiva, v minulosti známe aj vďaka slávnej tanečnej televíznej show Let’s Dance. Na odbehnutie 4km trasy sa poctivo pripravovali a pravidelne trénovali s našim bežeckým klubom SHEruns. Aký majú vzťah tieto krásne tanečnice k behu? A aká je ich motivácia zabehnúť dm ženský beh?

Kattiva spolu1jpg

Otázka: Aký je tvoj vzťah k behaniu – bola to vždy láska? Prezraď nám, kedy si začala behávať a čo bolo prvotným impulzom, že si sa rozhodla začať?

Katka: Priznám sa že beh som nemala nikdy moc v láske. Všetko sa zmenilo v roku 2012, keď ma športová značka adidas oslovila, aby som sa stala ich ambasádorkou. Jednou z podmienok spolupráce bolo začať behať. Tak som začala, a dnes môžem zodpovedne prehlásiť, že beh milujem. Najradšej behávam v lese, sama, bez hudby - vtedy si zašportujem a aj si mentálne oddýchnem. Ale odkedy sme s Ivankou začali chodiť na bežecké tréningy, musím povedať, že sa mi veľmi zlepšiela kondička. Predsa len odborný dohľad má niečo do seba.

Ivka:Behávať som začala, keď som mala asi 13 rokov, a to kvôli tomu, aby som si zlepšila kondíciu na tanečné súťaže. Beh som mala veľmi rada, až dokým som nemusela absolvovať operáciu kolena. Odvtedy som sa ho musela na nejaký čas vzdať a bála som sa začať. Všetko sa však zmenilo vďaka bežeckým tréningom, na ktoré sme pred pár mesiacmi začali chodiť s Katkou. Bála som sa, ako moje koleno zareaguje, a zistila som jednu dôležitú vec- všetko záleží od tenisiek. Zaklopem si na drevo, ale zatiaľ drží aj moje koleno, aj chuť pripraviť sa na DM ženský beh. :-)

Otázka: Onedlho sa postavíte na štart dm ženského behu - na akú trasu sa pripravujete a aké sú vaše očakávania?

Katka: Moje očakávania sú zistiť, aká býva atmosféra na takomto behu. Nemám ambície beh vyhrať ani nič podobné. Skôr som zástanca myšlienky, že akákoľvek aktivita, ktorá je zdraviu prospešná, sa cení, a preto si myslím, že každá žena by mala prehodnotiť ako bude tráviť tretiu septembrovú nedeľu. :-)

Ivka: My sme sa rozhodli zabehnúť len 4 km, aj keď väčšinou behávame o dosť viac. Tento deň si však chceme užiť aj trochu inak. Nepotrebujeme si dokazovať, koľko zabehneme, ide nám o radosť zo športovo stráveného dňa.

kativa and samsung gearjpg 

Otázka: Čo by ste odkázali všetkým dievčatám, ktoré sa rozhodujú, či začať s behom?

Katka: Najhoršie je začať! Ale keď sa namotivujete tak budete mať najlepší pocit na svete! Začnite po troche, kľudne aj rýchlou chôdzou. Nájdite si pri behu pridané hodnoty- u mňa to je jednoznačne vôňa prírody a reset. Nechcite hneď bežať maratón a robte to skôr s motiváciou byť zdravší ako schudnúť - z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že to má väčší efekt.

Ivka: Všetkým, ženám, ktoré chcú začať s behom odkazujem, aby neváhali, pretože taký nával endorfínov  ako pri behu, už dávno nezacítili! Okrem toho by som chcela podotknúť, aby si dali naozaj záležať na dobrej športovej obuvi, pretože to je naozaj základ. No a v neposlednom rade by som im chcela odkázať, aby sa nezabudli po tréningu vždy poriadne vystrečovať. 

Otázka: V minulosti vás ľudia spájali s tanečnou show Let’s Dance. Dnes ste však úspešnými blogerkami a zakladateľkami značky Kattiva. Ako tento nápad vznikol?

Kattiva:Nápad založiť blog vznikol spontánne. Dievčatá sa nás denno-denne na sociálnych sieťach pýtali na rôzne tipy a odporúčania a tak sme si povedali, že by nebolo od veci, keby sme im odpovede servírovali v podobe článkov publikovaných na blogu. Určite to súviselo ešte s jednou dôležitou vecou. Na blogu sme chceli vytvoriť akúsi komunitu žien, ktoré sa snažia zdravo žiť, pozitívne myslieť a pekne sa obliekať. :-)

Otázka: Začiatkom leta ste predstavili novú kolekciu oblečenia, inšpirovanú tancom. Ako takáto kolekcia vzniká a čo plánujete do budúcnosti?

Kattiva:Snažíme saísť vždy s aktuálnymi trendami, ale do našich kolekcií dávame kus seba. Nakoľko väčšina ľudí nás pozná cez tanec, a my ho určite môžeme považovať za dlhoročnú súčasť našich životov, zdalo sa nám celkom fajn inšpirovať sa práve ním. Nakoľko „dance-inspired” kolekcia mala veľký úspech, určite v nej chceme pokračovať aj naďalej. 


Ďakujeme za rozhovor