Prečo sa prihlásiť na Zimnú sériu?

Asi ste viaceré postrehli, že súčasťou nášho tohtoročného tréningu sú aj preteky ČSOB Zimnej série. Sú 4, konajú sa každý mesiac a ich úlohou je pripraviť bežcov na ČSOB Bratislava Marathon. Na Zimnej sérii si môžete vyskúšať vaše bežecké schopnosti na 5km alebo 10km, pričom vaše výsledky vám zaznamenáme do SHEruns rebríčka a na jar odmeníme tie z vás, ktoré dosiahli najlepší posun.

Čo je to ČSOB Zimná séria

Ide o sériu prípravných bežeckých pretekov, ktoré majú pripraviť bežcov na hlavné podujatie - ČSOB Bratislava marathon 2019. Konajú sa každý mesiac, vždy v inej mestskej časti v Bratislave a zúčastniť sa ich môže ktokoľvek, kto sa zaregistruje na stránke podujatia.
Termíny tohtoročnej ČSOB Zimnej série:
  • 8.12.2018: Dúbravka
  • 12.1 2019: Železná studienka
  • 9.2.2019: Medissimo Petržalka
  • 9.3.2019: Eurovea - Finále

zimna seriajpg

Prečo sme Zimnú sériu zaradili do tréningového procesu?

V rámci tréningového procesu vždy tréneri zaraďujú do bežeckého plánu aj tzv. tempové behy. Je to taký typ tréningu, ktorý slúži na zvyšovanie vašej rýchlosti a tým pádom vám pomôže dosiahnuť  váš vysnívaný čas. Ide o rýchly súvislý beh na hranici vášho pohodlia, pričom tempo akým ho bežíte by ste mali vedieť kontinuálne udržať počas celej dĺžky trate. Keďže ide o nie veľmi pohodlný typ tréningu, väčšina bežcov preferuje tempové behy odbehnúť práve na "prípravných pretekoch". Je to z toho dôvodu, že adrenalín a atmosféra spojená s pretekmi vám pomôže "hecnúť" sa k lepšiemu výkonu, a keďže bežíte v skupine bežcov, viete sa aj vzájomne potiahnuť.

Keďže v SHEruns chceme, aby ste sa zlepšovali, rozhodli sme sa tempové tréningy zaradiť práve vo forme účasti na pretekoch Zimnej série. Účasť na pretekoch je dobrovoľná, avšak ak sa vám podarí zúčastniť sa všetkých 4 podujatí, budete zaradená do nášho SHEruns rebríčka, ktorý na konci prípravy vyhodnotíme a odmeníme tie, ktoré dosiahli najlepší progres v časoch. Bude to aj pre nás super spätná väzba na naše tréningy.

Špeciálna zľava pre SHErunsky

Ak máte záujem zúčastniť sa všetkých 4 pretekov, dostanete ako SHErunska špeciálnu zľavu = 4 štartovné za cenu 3 - tzn. 36 EUR za celú Zimnú sériu. Čo treba pre to urobiť?
  1. zaregistrovať sa na našej webovej stránke TU:
  2. po registrácii od nás dostanete kód (voucher) so spomínanou zľavou
  3. následne je potrebné ísť na stránku organizátora pretekov TU
  4. Z ponuky behov si vyberte buď možnosť: "5km všetky 4 zimné série", alebo "10km všetky 4 zimné série" 
  5. vyplnte v registrácii všetky povinné polia a do políčka klub vpíšte SHEruns - iba tak vás budeme vediet zaradiť do SHEruns zimnej ligy
  6. do políčka voucher vložte kód ktorý vám pošleme
  7. pokračujte v registrácii a zaplaťte

Páčil sa vám tento článok? Dajte nám follow na našom instagrame @sherunsslovakia