Noví tréneri v SHEruns teame

Letná príprava je už tu a my sa veľmi tešíme, že počas leta sa náš SHEruns team trénerov rozšíril o novú tvár - Maťa Rusinu. Okrem toho, že Maťo je super rýchly bežec je to aj super človek, ktorý svoju prácu robí srdcom - presne tak, ako to máme v SHEruns radi.

Maťo povedie rýchle dievčatá a stretnete sa s ním aj v pondelky na atletickej dráhe

Maťo je skúsený bežec a pretekár, aktuálny Majster Slovenska v polmaratóne a horskom behu. Ako nám prezradil - s behom začal ako samouk, klasickým začiatočníckym štýlom "každý deň na maximum". "Moja výkonnosť rástla ale taktiež prichádzalo enormne veľa otázok na ktoré som nevedel odpovedať. A to ma dohnalo k trénerovi a rôznym bežeckým skupinám, v ktorých som roky zbieral skúsenosti. Na vlastnej koži som vyskúšal mnoho tréningových metód a našiel ich "úskalia", " hovorí Maťo. Behu sa venuje niekoľko rokov a ako sám hovorí, stále sa učí, avšak rád odovzdáva svoje skúsenosti bežcom, ktorí miluju beh a považujú ho za svoju vášeň.

Mato Rusina SHErunsPNG

Čo pre Maťa znamená beh? "Kedysi som videl v behu len cieľovú čiaru a umiestnenie. Bol som jednoducho extremne súťaživý a motivovaný byť najlepší. Za tie roky sa toho ale veľa zmenilo. Musím priznať že beh je fantastickým celoživotným učiteľom, pretože ma naučil pokore, odolnosti a zisteniu že práve tá cesta, to je cieľ! Takže čo pre mňa znamená beh ? Vášeň, vnútorné uspokojenie a neustále posúvanie hraníc stať sa nielen lepším bežcom, ale aj človekom v tomto svete. Ale keďže si rád pojem, tak aj nástrojom pre nazvime to "life balance".

Maťo sa počas leta bude venovať našim rýchlym dievčatám a okrem toho povedie aj pondelkové tréningy na atletickej dráhe. A čo vám odkazuje Maťo? "Myslím že prinesiem určitú mieru vážnosti do tréningového procesu. Máme dobu kde sa informácie, tréningové metódy a technológie hrnú z každej strany. Som presvedčený že baby majú presne k tomuto množstvo otázok a verím že ja im budem schopný poradiť a ukázať to čo je naozaj dôležité”.

Kika, Maťo, vitajte v teame! Tešíme sa na leto s vami!